Föreläsningar under Mullsjö International Photo Festival 2013!

 

JENS ASSUR
FREDAG 7 JUNI KL. 13:00
Jens talar om sina två senaste konstprojekt, Hunger och Africa is a Great Country, där han med storformatskamerans hjälp fångat den globala urbaniseringens påverkan och effekter. Jens fascineras av den enorma tillväxten, infrastrukturen, städernas utveckling och
människans, ofta inte helt okomplicerade, relation till den. Han kommer även att visa sin
prisbelönta kortfilm ”Killing the Chickens to Scare the Monkeys”
SANDY SKOGLUND
TORSDAG 6 JUNI KL. 16.00
I The Artificial Mirror berättar Sandy Skoglund om sitt konstnärsskap. Genom skulptur säger Skoglund att hon på så sätt tillför elementet ”handgjort” inom fotografin. Sandy Skoglund har sedan 1980 ställt ut internationellt och hennes ikoniska bilder spelar en viktig roll inom den iscensatta fotografin.
ERWIN OLAF
FREDAG 7 JUNI KL. 17.00
Den internationellt erkände holländske fotografen Erwin Olaf kommer att berätta om sitt arbete och sina spännande projekt som tagit honom runt i världen.

BRUNO EHRS om SUNE JONSSON

FREDAG 7 JUNI KL. 15.00
Sune Jonsson och hans bok ”Byn med det blå huset” var banbrytande inom svensk fotografi när den kom ut 1959. Hovfotografen Bruno Ehrs har i många år beundrat och föreläst om Sune Jonsson och hans fotografi.
MATS BÄCKER
LÖRDAG 8 JUNI KL. 15:00

Mats Bäcker kommer att berätta om sitt arbete med Raw Power 1977-86
som är en skildring av rockmusik i den gryende punkvågen. Han kommer även att prata om arbetet med att ta fram alla fotografier som är i stort
format och helt analogt kopierade.

HÅKAN LUDWIGSON
LÖRDAG 8 JUNI KL. 17:00

Håkan Luwigson kommer att berätta och visa bilder från sitt stora projekt Balls and Bulldust som kom till under flera längre besök till Australiens ogästvänliga Outbacks under 1980-talet.

 

ROGER TURESSON
SÖNDAG 9 JUNI KL. 15:00
Roger Turesson berättar om sitt jobb som reportagefotograf på Dagens Nyheter. Roger har varit fotokorrespondent i USA och Ryssland och även bevakat flera konflikter, som det forna Jugoslavien, Tjetjenien, Irak och Syrien.
Men parallellt har han även dokumenterat vardagslivet och bevakat nyhetshändelser i Sverige. Roger kommer att berätta om historierna bakom bilderna,
utifrån detta breda perspektiv, som är en del av reportagefotografens vardag
ANNETTE SELDÉN
SÖNDAG 9 JUNI KL. 13:00
Annette berättar om erfarenheterna hon gjort under arbetet med sitt omfattande Kungsbackaprojekt. Följ med på natur- och äventyrsupplevelser i både bild och rörlig film, allt från kajakpaddling och cowboyritt till ultralätt flyg.