Utställningar under Mullsjö International Photo Festival 2013

JENSR

AFRICA IS A GREAT COUNTRY
Krig, svält och HIV. Jens Assur utmanar den gängse bilden av Afrika i det högaktuella konstprojektet, Africa is a Great Country. På ett oväntat, personligt och träffsäkert sätt skildras det moderna Afrika genom storstädernas infrastruktur och urbana liv.

MATTIAS KLUM
VÅR TID PÅ JORDEN
Mattias Klums utomhusutställning ”Vårt tid på jorden” visar på vår världs fantastiska rikedom och människans inverkan på dess natur.
SANDY SKOGLUND

MAGIC TIME
Den världskända amerikanska fotografen Sandy Skoglund skapar bilder av andra världar genom extremt detaljerade studioscener. Skoglunds arbete visar artificiella interiörer och landskap ur ett kritiskt perspektiv mot dagens diskussion om natur och kultur.

ERWIN OLAF
Som en av de riktigt stora fotograferna har Erwins verk visats över stora delar av världen. I denna utställning möter vi ett urval av hans mest
intressanta arbeten som: Royal Blood, Fashion Victims, Mature, Hope, Rain
BRUTUS ÖSTLING

FÅGLAR MED ATTITYD & ANDRA BILDER
Brutus Östling är bokförläggaren som av en slump blev fotograf på heltid. Här med en utställning av fåglar med attityd och nyare bilder i svartvitt och av en aningen annorlunda karaktär.

MASSIMO LISTRI
PROSPETTIVE
I Massimo Listris monumentala bilder möter vi några av världens vackraste och mest kända interiörer.
TONJE BØE BIRKELAND
Tuva Tengel (1901-1985): Letters from Mongolia
I Tonjes projekt läggs mötet mellan en konstruerad karaktär och ett fysisk
landskap på scenen. Det konstruerade och det fysiska träffas på gränsen
mellan fiktion och verklighet.
SUNE JONSSON
BYN MED DET BLÅ HUSET (1959)
Trots sin skönlitterära text och fiktiva ram kan Sune Jonssons debutbok beskrivas som dokumentär. Boken har koncipierats utifrån en återblickande fotografisk dokumentation av människor och miljöer i och omkring Nyåker, födelsebyn.
LINDA VAROMA

THE SINGING NEIGHBOUR
Utställningen ”The Singing Neighbour” fick sin början då Varoma vistades som utbytesstuderande i Estland hösten 2009 och visar Estniska körscener landet runt.

MATS BÄCKER

RAW POWER
Raw Power 1977-86 är en skildring av rockmusik i den gryende punkvågen. Det som visas här är ett titthål i en unik period när avståndet mellan artist och publik var betydlig närmare än i dag. Bilderna var ett alternativ till de glättiga idolbilderna som var allenarådande på den tiden.

MARIA FRIBERG

DURATION & CALMATION
Maria Friberg undersöker i de nya verken hur den moderna tekniken med datorer och internet har ändrat vårt förhållningssätt till varandra och sättet vi kommunicerar och interagerar. Samtidigt som vi idag kan hålla kontakten med människor på andra sidan världen gör tekniken oss alltmer isolerade från varandra i vardagen.

HÅKAN LUDWIGSON
BALLS AND BULLDUST
Följ med på en spännande resta till Australiens outback, bland riktiga cowboys och djur. Håkans stora projekt Balls and Bulldust tillkom under flera längre resor till Australien under 1980-talet.

GOTHENBURG BY NIGHT - FAKTUMKALENDERN av HÅKAN LUDWIGSON
Kalendern ges ut av Faktum, Göteborgs gatutidning som säljs av hemlösa, och visar några av de platser där stadens alla människor utan hem kan tänkas sova om nätterna. Håkan Ludwigsons bilder och kalendern har vunnit många prestigefulla priser världen över!

ALEXANDER PETROSYAN

HERE AND NOW - FOTOGRAFIER FRÅN RYSSLAND
Alexanders bilder visar dagens Ryssland, mer en 20 år efter Sovjetunionens fall.

 

ÖRJAN HENRIKSSON

MULLSJÖBOR
Genom Mullsjöfotografen Örjan Henrikssons lins möter vi kända Mullsjöprofiler som intresserat Örjan på något sätt. Örjan har rönt internationell framgång med sina svartvita bilder, bland annat från Indianreservat i USA och koncentrationsläger.

ROGER TURESSON
Roger Turesson visar bilder från de flesta stora krigen i modern tid.
Utställningen sträcker från Gulfkriget 1991, till konflikterna i det forna Jugoslavien, Tjetjenien, Irak och till det nu pågående inbördeskriget i Syrien, med bilder tagna under våren 2013.
ANNETTE SELDÉN
KUNGSBACKAS NATURRESERVAT
Utställningen bjuder på stämningsfulla porträtt av norra Hallands natur genom Annettes sätt att tolka naturen i hennes stora projekt att dokumentera naturreservaten i Kungsbacka kommun.
MICHAEL MRAZ
LUX MUNDI
Oavsett vart eller av vem ljuset kommer så är det naturligt omgivande ljuset det som facinerar oss mest. Solen – vår livsviktiga ljuskälla – den som skänker världen energi och kraft att växa, frodas och glädjas åt varandra.
JOHN WERICH
PARADISE OF EXILES
John Werich är en fotograf från Mullsjö som sedan många år bor i Italien. Genom hans bilder tas vi till flera av de vackra trädgårdar i Italien som skapats av engelsmän och amerikaner runt förra sekelskiftet.
MATS STENHOLM
HEMMAVÉ
-Det jag vill visa med mina bilder är Mullsjö och dess vackra natur som är runt hörnet, det som många inte ser, utan bara passerar. Det är lätt att bli hemmablind. Därför kallar jag min utställning på ren västgötska: Hemmavé
MATTIAS BOKINGE
DEN EVIGA SKUGGAN
Den eviga skuggan är en självbiografisk berättelse i bild om min familj och dess historia. Det handlar om glädje och sorg, att minnas och sakna det som varit. Det handlar om cancer. Det handlar om kärlek och hopp.
SMÅLANDS SALONG FÖR FOTO
Det är med stor glädje som vi i år kan presentera Smålands salong för Foto 2013. Salongen har arrangerats av Kultur och utveckling, Landstinget i Jönköpings län sedan 1994. Vid utställningslokalen finns en separat utställningskatalog .
GRATIS ENTRÉ
MULLSJÖ FOTOKLUBB

SAMLINGSUTSTÄLLNING
Mullsjös relativt nystartade fotoklubb har på kort tid fått många engagerade medlemmar, unga och gamla som delar ett stort fotointresse.
GRATIS ENTRÉ

BANKERYDS FOTOKLUBB

SAMLINGSUTSTÄLLNING
Bankeryds fotoklubb grundades 1952 och har med sitt stora antal medlemmar länge varit en av Sveriges främsta fotoklubbar.
GRATIS ENTRÉ

HUSKVARNA FOTOKLUBB

SAMLINGSUTSTÄLLNING
Fotoklubben i Huskvarna grundades redan 1943 och har i dagsläget cirka 60 engagerade medlemmar som träffas regelbundet.
GRATIS ENTRÉ

MULLSJÖ FOLKHÖSKOLA
SAMLINGSUTSTÄLLNING
I vår utställning kan du titta runt bland våra portfolios. Du kommer nog inte att hitta någon ”röd tråd” utan ett antal helt fristående unga fotografer.
GRATIS ENTRÉ